کاهش تعریق

کاهش میزان تعریق یکی از عمده دغدغه‌هایی است که اکثر افراد جامعه با آن سر و کار دارند و همواره به دنبال راه مناسبی هستند که بتوانند با استفاده از آن میزان تعریق بدن خود را بکاهند. در حقیقت عرق کردن طبیعی‌ترین فرایندی است که هر کسی دچار آن می‌شود و در راستای حفظ سلامت بدن است.

 

برای کاهش میزان تعریق بدن راهکارهای متعددی در انواع و اقسام منابع ارائه شده است که اگر به درستی آن‌ها را رعایت کنید، به طور قطع نتیجه‌های مطلوبی خواهید داشت. بدون شک می‌خواهید در مورد انواع و اقسام این راهکارها بیشتر بدانید تا در راستای کاهش تعریق بدن بهره مند شوید، از این رو پیشنهاد می‌کنیم حتماً در ادامه با ما همراه شوید تا با بهترین راهکارها آشنا شوید.

تعریق بدن ناشی از چیست؟

کاهش تعریق بدن و راههایی برای درمان تعریق زیاد بدنقبل از این که در مورد راهکارهای کاهش میزان تعریق بدن صحبت کنیم، بهتر است درباره‌ی علل بروز این فرایند نیز به گفت و گو بپردازیم. تعریق می‌تواند ناشی از عوامل محیطی، شرایط جسمی و موارد گوناگون دیگری از این قبیل باشد که شدت آن در افراد با یک دیگر متفاوت است، به نحوی که در بعضی از افراد نسبت به بقیه شدیدتر و در بعضی از افراد نسبت به بقیه بسیار کم‌تر است.

در قسمت پایین برخی از علل عمده‌ی بروز تعریق را آورده‌ایم که عبارتند از:

  • مشخص‌ترین دلیلی که منجر به تعریق می‌شود و قطعاً شما هم می دانید، گرم بودن هواست. گرمای هوا را می‌توان به عنوان بارزترین دلیل این متابولیسم طبیعی نام برد. لازم به ذکر است آب و هوای گرمی که شرجی و مرطوب است به مراتب بیشتر منجر به بروز تعریق می‌شوند.
  • تحرک بالا و انجام فعالیت‌های ورزشی نیز باعث می‌شوند دمای بدن بالا رفته و در نتیجه‌ی آن تعریق قابل توجهی ایجاد شود.
  • از دیگر دلیل‌های عرق کردن حس‌هایی مثل استرس و خجالت است، در همچین مواقعی عمدتاً کف دست‌ها عرق می‌کنند.
  • تب داشتن هم به دلیل افزودن دمای عادی بدن یکی از عمده‌ترین دلیل‌های عرق کردن است.
  • افرادی که دچار حالات خشم و عصبانیت می‌شوند به علت افزایش تپش قلب و به دنبال آن بالا رفتن دمای بدن دچار تعریق قابل توجهی می‌شوند. اگر به طور مرتب در عصبانیت دچار تعریق می‌شوید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
  • خوردن غذاها و خوراکی‌های تند از دیگر علت‌های تعریق است.
  • عرق کردن می‌تواند نشان دهنده‌ی بیماری‌های مختلفی در بدن باشد که برخی از آن‌ها عبارتند از دیابت، حمله قلبی، عفونت، پرکاری غده‌ی تیروئید، بعضی از سرطان‌ها، ایدز و …
  • کشیدن سیگار و مصرف نوشیدنی‌های الکلی نیز از دلایل دیگر افزایش میزان تعریق بدن محسوب می‌شوند.
  • بانوانی که در دوره‌ی یائسگی خود به سر می‌برند دچار تعریق قابل توجهی می‌شوند. لازم است بدانید به دلیل تغییرات هورمونی خانم‌های یائسه هر چه قدر هم در هوای سرد و خنکی قرار بگیرند، دمای بدنشان به درجه‌ی بالایی می‌رسد که تعریق را به دنبال دارد.
  • از جالب‌ترین علل بروز تعریق عاشق شدن است که بر اثر انتشار آدرنالین مغز و افزایش دمای بدن به وجود می‌آید.
  • مصرف مرتب چند نوع دارو نظیر داروهایی مثل داروهای دیابت، سرطان، ضد افسردگی، غیر استروئیدی ضد التهاب، فشار خون و … می‌تواند دلیل بارزی برای تعریق باشند.
  • بارداری نیز دورانی است که افراد در مقایسه با زمان‌های دیگر دچار تعریق به نسبت شدیدتری می‌شوند که کاملاً نرمال و طبیعی است.

و …

موارد فوق به صورتی هستند که مطمئناً هر کسی حداقل یکی از آن‌ها را تجربه کرده و دچار تعریق شده است.

کاهش تعریق به طریقی ممکن می‌شود؟

کاهش تعریق بدن و راههایی برای درمان تعریق زیاد بدنتعریق با این که از مورد نیاز ترین متابولیسم‌های بدنی است اما همواره جزء آزار دهنده‌ترین فعالیت‌های بدنی محسوب می‌شود. در حقیقت تعریق نه تنها دارای بوی نامطلوبی است بلکه لکه‌های زشتی روی لباس افراد می‌گذارد که به راحتی پاک نمی‌شوند. از این رو پیدا کردن راه‌های کاهش میزان تعریق مسئله‌ای بسیار جذاب و دوست داشتنی است که اکثر افراد به دنبال آن هستند. در پاسخ به این سؤال که کاهش میزان تعریق به چه طریقی امکان پذیر است، جای دارد بگوییم فرایند کاهش تعریق دارای راهکارهای بسیار زیادی است که ما آن‌ها را در دسته‌های گوناگونی تحت عنوان‌های زیر طبقه بندی کرده‌ایم:

  • تغییر دادن سبک و روش زندگی
  • استفاده از درمان‌ها خانگی و سنتی
  • استفاده از درمان‌های دارویی
  • استفاده از راهکارهای پزشک

و …

اولین موردی که در قسمت بالا عنوان کرده‌ایم، تغییر سبک زندگی است که می‌توان گفت مهم‌ترین عامل در بروز تعریق می‌باشد. لذا بدون این که بدانیم و آگاه باشیم به علت داشتن سبک زندگی نادرست نا خدا آگاه باعث بر تشدید میزان تعریق بدن خود می‌شویم.

یکی از شایان‌ترین دلایل بروز تعریق که جزء مهمی از سبک زندگی است، پوشیدن لباس‌های نامناسب می‌باشد. لباس‌ها می‌توانند به دلایل مختلفی نظیر داشتن متریال نامناسب، اندازه‌ی غیر استاندارد و غیره باعث بر تعریق بدن شوند که لازم است در راستای کاهش آن لباس‌هایی با جنس الیاف طبیعی و مرغوب و در اندازه‌هایی استاندارد بپوشیم.

علاوه بر البسه تغذیه نیز عامل موثری در کنترل تعریق و همچنین از بین بردن بوی بد تعریق است که اگر در آن دقت کنید و از خوردن خوردنی‌هایی مثل نوشیدنی‌های کافئین دار، پیاز، نوشیدنی‌های الکلی و … بپرهیزید، منجر به کاهش تعریق و بوی بد ناشی از آن خواهید شد. گفتنی است خوردن بسیاری از خوراکی‌ها هم در راستای خوش بو کردن تعریق بسیار مؤثر هستند.

فشار های روحی و روانی نیز بخش دیگری از سبک زندگی است که با کنترل آن‌ها می‌توانید منجر به کاهش میزان تعریق بدن خود به صورت چشمگیری شوید. هر فردی که زندگی خود را مملو از آرامش بیشتری کند و دچار تنش‌های استرس زا و خشم آفرین نشود، بدون شک کاهش تعریق بالا و قابل توجهی خواهد داشت.

کاهش تعریق از طریق متدهای خانگی

کاهش تعریق بدن و راههایی برای درمان تعریق زیاد بدنکاهش تعریق به صورت سنتی و با استفاده از مواد طبیعی و خانگی یکی از متدهایی است که به وفور استفاده می‌شود و دارای گوناگونی بالایی است. برای کاهش طریق به روش‌های خانگی لیست بلند بالایی وجود دارد که ما در این جا چند مورد از تأثیر گذار ترین ها را آورده‌ایم:

  • آب لیمو: کاهش تعریق با آب لیمو به نحوی است که فقط کافیست بدن خود را به آب این میوه‌ی فوق العاده آغشته کنید، با این کار علاوه بر این که باعث بر کاهش تعریق بدن خود می‌شوید، بدنی خوش بوتر و سفیدتری خواهید داشت.
  • آب گوجه: از آن جا که آب گوجه قادر به کاهش منافذ باز پوست است، کاهش تعریق جزء خاصیت‌های مطلوب آن حساب می‌شود.
  • سرکه سیب: استفاده از سرکه‌ی سیب به دو صورت موضعی و خوراکی می‌تواند تعریق را کاهش دهد.
  • جوش شیرین: جوش شیرین با توجه به خاصیت جذب رطوبتی که داراست، کاهش تعریق و از بین بردن بود بد بدن از جمله خواص فوق العاده ی آن است.

و موارد بسیار زیاد دیگر.

از جمله بهترین منابع برای یافتن متدهای خانگی بیشتر در راستای کاهش تعریق، کتب طب سنتی است که راهکارهای متعددی در این زمینه ارائه داده‌اند.

کاهش تعریق از طریق درمان‌های دارویی و راهکارهای پزشکی

کاهش تعریق بدن و راههایی برای درمان تعریق زیاد بدنپزشکان با مشاهده‌ی دغدغه مندی جامعه برای کاهش تعریق بدن خود، متدها و داروهای درمانی مختلفی ابداع کرده‌اند که به صورت تاثیرات شیمیایی، کاهش تعریق بدن را به دنبال دارند. اگر می‌خواهید با درمان‌های دارویی و راهکارهای پزشکی کاهش تعریق بیشتر آشنا شوید موارد زیر را به دقت مطالعه کنید:

  • ضد تعریق‌ها: ضد تعریق‌ها به صورت‌های مختلفی اعم از پمادهای موضعی، موم‌های موضعی، پدهای ضد عرق و … وجود دارند که دارای خاصیت‌های دارویی مطلوبی در کاستن تعریق بدن می‌باشند.
  • داروهای خوراکی: بسیاری از داروها ابداع شده‌اند که قادر به کاهش تعریق بدن هستند. لازم است به صورت تاکیدی بگوییم مصرف این داروها باید حتماً به تشخیص و تجویز پزشک متخصص باشد.
  • دستگاه یون زدا: این دستگاه با استفاده از بار الکتریکی و شیر آب عرق بدن افراد را می‌کاهد.
  • تزریق بوتاکس: از جمله راهکارهای معروف کاهش تعریق که در صورت شدید بودن آن انجام می‌شود، تزریق بوتاکس است که تأثیر بالایی در این مسئله دارد.
  • آراف فرکشنال: این روش نیز با استفاده از دستگاه مخصوصی انجام می‌شود که نسبت به روش قبلی یعنی تزریق بوتاکس بسیار جدیدتر، مؤثرتر و بی خطر است.
  • جراحی: جراحی برای کاهش تعریق در واقع آخرین و ریسکی‌ترین راهکاری است که به توصیه‌ی پزشکان باید از انجام آن اجتناب کنید چرا که عوارض مختلفی به دنبال دارد.

برخی از روش‌هایی که تحت عنوان روش‌های پزشکی و دارویی کاهش تعریق نام برده‌ایم، متدهایی هستند که تعریق را به طور کامل ریشه کن می‌کنند و از بین می‌برند. اما گفتنیست از آن جا که هدف تعریق برای سلامت بدن و دفاع از آن می‌باشد، فرایندی است که بدن به آن نیاز دارد و ممکن است در صورت کاهش و از بین بردنش عوارض و مشکلات دیگری در بدن به وجود آیند که به مراتب غیر قابل تحمل تر از تعریق باشند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
‫0/5 ‫(0 نظر)