حساسیت پوستی

حساسیت یا آلرژی، واژه‌ ایست که امروزه در زندگی اکثر ما راجع به آن صحبت می‌شود. شاید بتوان اینطور بیان کرد که با توجه به روی آوردن بشر به مواد غیر طبیعی در تولید پوشاک، خوراک و …، این واژه نقش پررنگ‌ تری در زندگی افراد پیدا کرده است. در خوراکی‌ های صنعتی، مواد نگهدارنده یا رنگ‌ های خوراکی به کار رفته می‌ تواند باعث بروز واکنش‌ های آلرژیک در بدن افراد شود، واکنش‌ هایی که گاهی اوقات می‌ تواند برای سلامت فرد بسیار خطرناک باشد.

مقدمه

حساسیت یا آلرژی، واژه‌ ایست که امروزه در زندگی اکثر ما راجع به آن صحبت می‌شود. شاید بتوان اینطور بیان کرد که با توجه به روی آوردن بشر به مواد غیر طبیعی در تولید پوشاک، خوراک و …، این واژه نقش پررنگ‌تری در زندگی افراد پیدا کرده است. در خوراکی‌های صنعتی، مواد نگهدارنده یا رنگ‌های خوراکی به کار رفته می‌ تواند باعث بروز واکنش‌ های آلرژیک در بدن افراد شود، واکنش‌ هایی که گاهی اوقات می‌تواند برای سلامت فرد بسیار خطرناک باشد.

عطرها و ادکلن‌ هایی که هر روزه با بو های متفاوت وارد بازار می‌شوند، از دیگر دلایل بروز حسایت در افراد می‌باشند. افراد زیادی هستند که علی‌ رغم علاقه به استفاده از این ادکلن‌ ها، به دلیل حساسیت‌ هایی که دارند، ترجیح می‌ دهند تنها به رعایت بهداشت فردی اکتفا کنند و از این مواد خوش‌ بو کننده استفاده نکنند. پس بهتر است قبل از اینکه به فکر خرید ادکلن برای دوستان خود بیوفتید، مطمئن شوید که می‌توانند از بوی آن لذت ببرند یا باید هر روز با حسرت به شیشه‌ ی آن نگاه کنند.

موارد حساسیت‌ زا به مواد خوراکی محدود نمی‌ شود. بعضی از لباس‌ها هم با توجه به جنس الیاف به کار رفته یا رنگ‌های استفاده شده در آن‌ها، می‌ توانند باعث بروز حساسیت در افراد مختلف بشوند. این نوع حساسیت هم شایع بوده و عده‌ی زیادی از آن رنج می‌ برند. حساسیت پوستی به برخی لباس‌ ها، انتخاب افراد را در خرید کردن محدود می‌ کند و باید با وسواس خاصی دست به تهیه‌ ی لباس بزنند. اگر شما هم از این مشکل رنج می‌ برید یا می‌ خواهید آشنایی با نشانه‌ های حساسیت پوستی به لباس داشته باشید، در ادامه با این مقاله از کیان تن پوش که تولید کننده انواع شورت پادار مردانه می باشد، همراه باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه شورت مردانه مراجعه کنید.

دلایل بروز حساسیت پوستی به لباس

نمونه هایی از کت و پیراهن های مختلف و رنگ بندی های مختلف رو نمایش میدهدر حالت کلی، حساسیت نشان دادن بدن به یک ماده‌ی خاص، نشانه‌ی پاسخ سیستم ایمنی به آن ماده است. ضعف سیستم ایمنی، عوامل ارثی، عوامل محیطی و … می‌تواند در بروز حساسیت در بدن افراد تاثیرگذار باشد. همانطور که گفتیم، حساسیت نمودهای مختلفی دارد. برخی افراد به مواد غذایی خاصی حساسیت دارند، برخی به مواد خوش‌بو کننده، عده‌ای به مواد شوینده و عده‌ای هم به لباس‌ها. حساسیت پوستی به لباس، از شایع‌ترین واکنش‌های آلرژیک بدن در برابر یک ماده‌ی خارجی می‌باشد.

در طول روز، بدنمان با لباس هایی پوشیده می‌شود که هر کدام از آن‌ها می‌تواند باعث بروز علائم حساسیت در پوستمان شود. برخی از لباس‌ها به خاطر نوع الیاف یا رنگ‌هایی که در آن‌ها به کار می‌رود، باعث این واکنش آلرژیک در بدن افراد می‌شوند. در واقع الیاف مصنوعی با عدم جذب عرق بدن و بالعکس، افزایش رطوبت سطح پوست، و در موارد سایش آن، باعث بروز حساسیت‌های پوستی می‌شوند. در ادامه جنس برخی از لباس‌ها را که بیشترین عامل حساسیت پوستی هستند را معرفی می‌کنیم.

لباس‌های پشمی:

در مراحل تولید برخی لباس‌های پشمی از الکلی به نام لانولین استفاده می‌شود که ماده‌ای حساسیت‌زا بوده و پوست را تحریک می‌کند. البته پشم طبیعی گوسفند هم، ازجمله موادی‌ست که می‌تواند در برخی افراد باعث بروز حساسیت پوستی شود. برای خرید لباس‌های پشمی، حتما دقت کنید که اگر در برچسبی که اطلاعات لباس روی آن نوشته شده کلمه‌ی لانولین را مشاهده کردید، حتما در خرید آن تجدید نظر کنید.

لباس‌هایی از جنس پلی استر:

لباس‌های پلاستیکی که در تولید آن‌ها از پلی استر استفاده می‌شود، از دیگر عوامل شایع حساسیت‌زا می‌باشند. در بعضی از لباس‌های ورزشی، لباس‌های راحتی، فرش، تشک و … این ماده‌ی حساسیت‌زا وجود دارد. خب شاید بپرسید که با این اوصاف فردی که حساسیت دارد باید چگونه زندگی کند؟ در جواب به شما می‌گوییم که مهم‌ترین چیزی که شما باید در خرید آن دقت کنید، لباسی‌ست که به تن می‌کنید. دیگر موارد گفته شده تماس مستقیمی با پوست شما ندارند و می‌توانید پوستتان را در برابر آن‌ها محافظت کنید.

چرم مصنوعی:

اگرچه با استفاده کردن چرم‌های مصنوعی خدمت بزرگی به طبیعت و کیف پولتان می‌کنید، اما باید این را بدانید که این ماده‌ ممکن است باعث بروز حساسیت پوستی در بدن شما بشود. چرم مصنوعی هم مثل اکثر اجناس مصنوعی، باعث افزایش تعریق بدن و واکنش نسبت به آن می‌شود.

فلزاتی از جنس نیکل:

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که روی پوست شکمتان و دقیقا زیر دکمه‌ی فلزی شلوار لی، آثاری از قرمزی و التهاب ببینید. دلیل این واکنش بدن وجود ماده‌ی نیکل در دکمه‌ی شلوار است. هر دکمه و قلاب و گیره‌ای در لباس‌ها که از جنس نیکل بوده و با پوست در تماس باشد، می‌تواند باعث بروز چنین واکنش‌های آلرژیکی در بدن برخی افراد بشود.

فرمالدئید:

شاید چروک شدن مداوم برخی لباس‌ها به خصوص لباس‌های نخی و اتو کردن مداوم آن‌ها باعث اعصاب‌ خوردی شما بشود، اما اگر بدانید که ماده‌ی موجود در لباس‌های ضد چروک می‌تواند باعث بروز حساسیت‌های شدید پوستی بشود، احتمالا لباس‌های نخی‌تان را بیشتر دوست بدارید. فرمالدئید ماده‌ای حساسیت‌زاست که در تولید لباس‌هایی ضد چروک استفاده می‌شود و طبق برخی از تحقیقات، به عنوان یک ماده‌ی سرطان‌زا هم شناخته شده است.

لباس‌هایی که در آن‌ها از PPD استفاده شده:

این ماده که در تولید رنگ برخی لباس‌ها به کار می‌رود، می‌تواند برای برخی افراد ایجاد حساسیت پوستی بکند. این نکته را بدانید که رنگ مشکی نسبت به سایر رنگ‌ها، مقادیر بیشتری از این ماده را در بر دارد. اگر پوست حساسی دارید، بهتر است قبل از تهیه‌ی لباس، اطمینان حاصل کنید که از چنین ترکیبی در تولید آن استفاده نشده است.

لاتکس:

این ماده که نقش نسبتا پررنگی در زندگی روزمره‌ی ما دارد و در انواع دستکش، لباس زیر، شلوار و … وجود دارد، از عوامل حساسیت‌زای پوستی می‌باشد که می‌تواند واکنش‌های آلرژیک فراوانی را به همراه داشته باشد.

علائم حساسیت پوستی به پارچه

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه خرید لباس زیر آنتی باکتریال مراجعه کنید.

مردی که در حال خاروندن دست خود استممکن است شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که به محض پوشیدن لباس پشمی یا بعضی دیگر از اجناس خاص پارچه، دچار خارش شدید بدن می‌شوید. گاهی اوقات در صورت خوش شانس بودن وقتی لباس را از تنتان خارج می‌کنید خارش پوست هم قطع می‌شود. اما بعضی اوقات این حساسیت پوستی ادامه دار می‌شود و ممکن است حوصله‌تان را سر ببرد. شاید برایتان جالب باشد که اگزمای پوستی به لباس چه علائمی دارد و حتی چطور سر و کله‌اش پیدا می‌شود؟

به طور کلی علائم حساسیت پوستی به لباس می‌تواند به شکل‌های مختلفی روی پوستتان آشکار شود. علائمی مانند راش پوستی، تورم در ناحیه‌ای از بدن، خارش، قرمز شدن پوست، خشک بودن و ترک خوردن ناحیه‌ای از پوست می‌تواند مواردی از علائم حساسیت پوستی به پارچه‌ها باشد. گاهی اوقات پیش می‌آید که حتی بعد از چند روز یا چند هفته علائم خودشان را نشان دهند و همیشه بلافاصله بعد از پوشیدن لباس خاصی حساسیت به سراغتان نمی‌آید. مصرف برخی داروها مثل آنتی‌هیستامین‌ها یا لوسیون کالامین هم می‌تواند در کاهش آثار حساسیت موثر باشد.

در کل اگر بعد پدیدار شدن علائم آلرژیک، شاهد انتشار آن به قسمت‌های زیادی از بدنتان بودید، بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید. بد نیست بدانید افراد چاق معمولا بیشتر گرفتار این مشکلات و حساسیت‌های پوستی به لباس می‌شوند دلیل آن هم می‌تواند تعریق بیشتر بدنشان باشد. دقت داشته باشید حساسیت به پارچه گاهی اوقات از چین‌های پوستتان مانند پشت زانو، ناحیه‌ی آرنج و… شروع خواهد شد. در واقع جاهایی از بدن که بیشتر لباس به آن قسمت‌ها می‌چسبد برای حساسیت نیز مستعدتر هستند.  

پیشگیری و درمان حساسیت پوستی به لباس

مردی در حال کرم زدن شانه خود استبهترین درمان اگزمای پوستی، شاید پیشگیری از آن باشد. در واقع اگر بعد از مدتی متوجه شدید که شما هم مستعد حساسیت به الیاف خاص پارچه هستید بهتر است از پوشیدن این گونه اجناس خودداری کنید. توجه به برخی از نکات نیز می‌تواند به شما کمک بزرگی برساند. مثلا هنگام پوشیدن لباس‌های پشمی حتما حواستان باشد که در زیر آن یک زیرپوش نخی بپوشید تا مستقیما با پوست بدنتان در ارتباط نباشد.

همانطور که گفتیم، یکی از مواد شیمیایی خاص در تهیه‌ی پارچه‌ها فرمالدئید است. کاربرد این ماده برای ضد چروک شدن لباس، تثبیت رنگ و … می‌باشد. اما باید بدانید جزو آن دسته از مواد بسیار مضر و حساسیت زاست که بهتر است هنگام خرید لباس‌هایتان به این مساله هم توجه داشته باشید. بهتر است برای جلوگیری از بروز عوامل اگزما، بعد از خرید لباس آن را با دمای بالا شست و شو دهید تا احتمال گرفتار شدنتان تا حد چشم‌گیری کاهش پیدا کند. در کل همیشه این عادت خوب برای خود به وجود آورید تا قبل از پوشیدن هر لباسی ابتدا آن را بشویید و با خیالی راحت‌تر از آن استفاده نمایید. سعی کنید اگر با علائم گفته شده مواجه شدید لباس خود را با نوع نخی جایگزین کنید و ترجیحا ازلباس گشاد استفاده نمایید.

نکته دیگر که حائز اهمیت می‌باشد این است که سعی کنید لباس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی با الیاف مصنوعی را زیر نور آفتاب نپوشید. عده‌ای افراد به دلیل پایین بودن قیمت این گونه لباس‌ها بیشتر برای خرید تمایل نشان می‌دهند. البته باید بگوییم از نظر مقاوت هم چنین لباس‌های عمر طولانی‌تری دارند. اما اگر به فکر سلامتی‌ پوستتان هستید بهتر است سراغ این گونه اجناس نروید. هر چند نمی‌توان گفت که این الیاف آسیب زا و خطرناک هستند اما به خاطر مستعد بودنشان در بروز عوامل حساسیتی خوب است کمتر از آنها استفاده کنید. اگر هم در طول روز این گونه لباس‌را می‌پوشید مانع از تماس مستقیم پوست با پارچه شوید.

کلام پایانی

مردی که لباس چهار خونه به تن دارددر این مطلب سعی کردیم بیشتر در رابطه با حساسیت پوستی به لباس و همین طور علائم و روش‌ های درمانی آن صحبت کنیم. خیلی از افراد وقتی دچار حساسیت می‌ شوند و مدام با خارش بدن و یا دیگر علائم آن دست و پنجه نرم می‌ کنند، به دنبال دلایل عجیب و غریبی می‌ گردند. باید بگوییم، بهتر است اولین چیزی که به آن توجه می‌ کنید جنس الیاف لباس‌ هایی باشد که می‌ پوشید. معمولا این عوامل آزار دهنده با تعویض لباس‌ ها از ما دور می‌ شوند و زندگی آسوده‌ تری را تجریه خواهیم کرد.

بهتر است همیشه به کیفیت جنس پوشاک خریداری شده اهمیت بدهید. گاهی اوقات عده‌ای از مردم سلامتی‌ شان را قربانی لباس‌ های بی کیفیت و ارزان قیمت می‌کنند. سعی بر این داشته باشید که تا جای ممکن از لباس‌ های نخی و گشاد استفاده نمایید تا پوست بدنتان فرصت تنفس داشته باشد. لباس‌ هایی با الیاف مصنوعی چون این فرصت را از پوست می‌گیرند معمولا در بدن بعضی از افراد حساسیت زا خواهند بود. بنابراین پوشیدن البسه‌ ی مرغوب تاثیر بسیار مثبتی هم در بهبود اوضاع شما دارد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۶ از ۵
از مجموع ۷ رای
‫4.3/5 ‫(3 نظر)